Průmyslovka hází lano deváťákům, kteří bojují s matematikou
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice – Blíží se přijímací zkoušky na střední školy. Jeden z nejvýznamnějších životních kroků mladých lidí. Velkým strašákem pro mnohé žáky základních škol přitom bývá přijímací zkouška z matematiky. Z exaktní vědy, se kterou si ne každý rozumí. Tato skutečnost inspirovala vedení Střední průmyslové školy v Teplicích ke vstřícnému kroku směrem k žákům devátých tříd, pro které organizuje Přípravný kurz matematiky.

Kurz je zdarma. Je připravený podle podkladů organizace Cermat – Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání a rozdělený do čtyř na sobě nezávislých lekcí. Zájemce si tak může vybrat pouze jedinou, která vyhovuje jeho potřebám, případně se účastnit více lekcí, nebo všech čtyř. Každá lekce trvá 90 minut a všechny se konají v budově teplické průmyslové školy. Na lekce se zájemci nemusejí dopředu přihlašovat, a mohou v uvedeném termínu přijít rovnou do školy. Případné další informace získají u zástupce ředitele školy, Vladimíra Koudelky, na čísle 608 482 079.

Termíny a téma jednotlivých lekcí:

27. února ve 14.30 – Zlomky, Algebraické výrazy
12. března ve 14.30 – Lineární rovnice a jejich soustavy, Slovní úlohy
26. března ve 14.30 – Jednoduchá a složená trojčlenka, Procenta
2. dubna ve 14.30 – Pythagorova věta, Obvody a obsahy rovinných obrazců, Povrchy a objemy těles.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru