Na mapě obce Mikulov se objeví čtyři nové názvy ulic
Mikulov je vyhledávanou rekreační lokalitou zejména v zimním období. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Mikulov – Poštovní doručovatelky budou mít v horské obci Mikulov usnadněnou práci. Zatímco dlouhá léta nosily dopisy do některých lokalit podle toho, jak si pamatovaly, kde se která chalupa s evidenčním číslem nachází, dnes se situace změnila. Vedení obce vytvořilo koncem loňského roku pro čtyři dosud bezejmenné ulice zcela nové názvy: Pod Tratí, Strmá, Ke Křížku a K Vleku.

„Nejedná se o nově vybudované komunikace,“ zdůraznil starosta Mikulova Stanislav Němec. „Jde o ulice, které tu byly odnepaměti. Vedly ale jenom do rekreačních chatových oblastí, proto neměly jméno.“ V posledních letech se podle mikulovského starosty řada chatařů a chalupářů rozhodla, že se v Mikulově usadí natrvalo. Bezejmenné ulice by tak brzy začaly v osidlovaných částech působit problémy.

Vedení obce se proto rozhodlo k jejich pojmenování. Důvodem byla snaha usnadnit práci poštovním doručovatelkám, a především složkám záchranného systému, jako jsou hasiči, policie a zdravotnická záchranná služba. Rovněž svoz odpadu bude možné lépe koordinovat. „Otázku pojmenování ulic jsme řešili už na minulém zastupitelstvu,“ potvrdil starosta. Jak dodal, vedení obce podnět zpracovalo a na posledním loňském zasedání seznámilo s novými jmény ulic mikulovské zastupitele.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru