Letos se do klavírní soutěže mohou přihlásit i zájemci od 18 do 21 let
Foto z loňské klavírní soutěže Beethovenovy Teplice 2019. Foto: archiv Konzervatoře Teplice
Teplice

Teplice – Už jen do pondělí 20. ledna přijímá organizační tým Klavírní soutěže Beethovenovy Teplice 2020 přihlášky do soutěže. Jestliže ve vašem potomkovi dříme hudební genius a rád poměřuje schopnosti s ostatními, máte nejvyšší čas ho přihlásit.

Soutěž, která je zaměřená na dílo hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena, se bude konat ve dnech 13. až 15. března. Pořádá ji teplická konzervatoř společně se Základní uměleckou školou Teplice, za podpory Ústeckého kraje.

Do pátého ročníku soutěže pro mladé pianisty se letos poprvé mohou přihlásit i muzikanti do věku 21 let, pro které je připravená jednokolová soutěž. Celkem bylo v letošním roce vypsaných šest kategorií. Do 9 let, včetně, do 11, 13, 15, 18 a nově i do 21 let. V každé z kategorií je podmínkou zahrát jednu nebo více skladeb Beethovena či jiného klasicistního skladatele a doplnit vystoupení libovolným programem. Podmínkou u všech kategorií je, aby byly soutěžní skladby zahrané zpaměti.

Výherci obdrží věcné ceny, přičemž zvláštní ceny udělí porota za interpretaci skladby L.v. Beethovena a F. Chopina. Zvláštní cenu předá rovněž ředitel Základní umělecké školy Teplice jednomu ze soutěžících žáků ZUŠ. Zvláštní cenu obdrží také vítěz s nejvyšším počtem bodů ze všech soutěžících, a to jako absolutní vítěz a laureát soutěže Beethovenovy Teplice. Veškeré podrobnosti o soutěži, o účastnickém poplatku, možnosti ubytování a další potřebné informace naleznete zde: https://www.konzervatorteplice.cz/index.php?type=Post&id=333&ref=blog&ids=64

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru