VIDEO: Naučit se spolupracovat, ukázat, co umí a naučit se nové věci. To pomohy žákům krajské odysey
Jeden ze studijních výjezdů. Tento měl za cíl bližší poznání Krušných hor. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Ústecký kraj - Že poznání je vlastně velká zábava a práce v týmu tuto zábavu povyšuje na druhou si ověřili žáci základních a středních škol Ústeckého kraje při krajských odyseách konaných v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje Cílená podpora škol při naplňování KAP1 (I – KAP B).

Soutěžilo se v matematice, bioologii, stavebnictví, strojírenství, chemii a robotice.

Nešlo jen o znalosti smíšených čtyřčlenných týmů ze škol z celého Ústeckého kraje, především šlo o to, aby se děti načerpaly nové zkušenosti a znalosti a naučily se spolupracovat.

V rámci projektu si středoškoláci užili i studijní výjezdy. Přesnost obráběcího stroje, který putuje z Varnsdorfu k zákazníkům v celém světě, pestrost přírodního bohatství Krušných hor, to vše mohli poznávat a obdivovat. Studijní výjezdy zpestřují středoškolákům výuku, učí je samostatnému studiu a sdílení znalostí, které získali přímo v terénu.

https://www.youtube.com/watch?v=axEwoRbN1ns

Hlavním smyslem studijních výjezdů je středoškoláky zaujmout, učení přeměnit v zábavu a díky novým zážitkům znalosti do vědomí žáků pevněji zakotvit.

Studijní výjezdy jsou jednou z aktivit Ústeckého kraje, kterými chce podpořit vzdělávání. Především dovednosti dětí získávat znalosti v praxi a dál je sdílet, stejně jako schopnost spolupráce a týmové práce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru