Nový vlak nejezdil na Švestkové dráze ani den, a už ho počmárali sprejeři!
Počmáraná jednotka RegioSprinter. Foto: AŽD Praha
Teplice

Ústecký kraj – Tupost některých lidí nezná mezí. Ani celý den nevydržela bez poskvrny motorová jednotka RegioSprinter, která od neděle jezdí v každodenním provozu na Švestkové dráze mezi Mostem a Litoměřicemi.

V noci z neděle na pondělí vlak „vylepšili“ sprejeři. Informuje o tom provozovatel Švestkové dráhy, společnost AŽD Praha. Fotografii poškozeného vlaku zveřejnila na svých facebookových stránkách. Práci sprejera či sprejerů záměrně rozostřila, aby se z díla jeho autoři nemohli radovat.

„A protože společnost AŽD má ráda kreativní lidi, rozhodla se přiřadit ke každé jednotce noční asistenty, kteří jsou připraveni v tento adventní čas v případě potřeby uspořádat sprejerům nádherný vánoční večírek s řadou praktických dárků,“ dodává společnost na facebooku.

https://www.youtube.com/watch?v=kt2C71BKcKw&feature=emb_title

Na Švestkovou dráhu, vedoucí malebnou krajinou Českého středohoří, se vrátil každodenní železniční provoz 15. prosince 2019. Společnost AŽD s Ústeckým krajem podepsala smlouvu o zahájení provozu linky U10 Litoměřice horní nádraží – Most, která z velké části vede právě po trati v majetku soukromé společnosti. Stalo se tak po 12 letech od doby, kdy zde vlaky přestaly, na tehdy zastaralé a pomalé trati, jezdit.

Dopravu zajišťují tři modernizované nízkopodlažní jednotky RegioSprinter a jedna je v záloze.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru