Suché – V sobotu 14. prosince se konal adventní koncert v opravené kapli sv. Floriana v malé obci Suché, která spadá pod správu Modlan. Většina místních, kteří sem zavítali, viděla interiér zrekonstruované stavby vůbec poprvé.

Návštěvníci neskrývali své nadšení z vydařené rekonstrukce i z vánoční výzdoby. Sváteční atmosféru akce podpořil nejenom půvab samotné sakrální stavby, ale také výzdoba vnitřního prostoru a světelné efekty.

Už před zahájením koncertu se místní před kapličkou velmi dobře bavili. Po příchodu se mohli zahřát nabízeným svařákem a mezi sousedy se živě diskutovalo. Adventní koncert v kapli zahájil po 16. hodině starosta Modlan Lukáš Bartoň, který všechny přivítal a popřál jim šťastné svátky. Následoval program, který se rozhodli obyvatelé Suché s vedením Obecního úřadu v Modlanech sestavit z vlastních zdrojů a představit v něm místní talenty.

O tom, že i v téhle malé obci mají z čeho vybírat, svědčil například hlavní host večera. Tím byla Petra Vacková, obyvatelka Suché, ale zároveň také členka Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem, která zazpívala několik árií. Také zdejší potěr se nedal zahanbit. Svůj umělecký talent předvedly v krátkých vstupech školačky Aneta Trnková hrou na housle, Táňa Čechová na kytaru a s recitací vystoupila Zuzana Čechová. V závěru adventního večera si všichni přítomní zazpívali s Petrou Vackovou několik českých koled.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru