Dealeři prodávají drogy přímo pod okny místních obyvatel
Narkoman si šlehne a stříkačku odhodí kdekoliv. Ilustrační foto
Teplice

Dubí – Pozorka je známá jako městská část, kde se daří prostituci a v poslední době zejména prodeji drog. Drogy se tady prodávají za bílého dne, před zraky chodců, přímo pod kamerami městské policie. Není problém zahlédnout, jak prosperující dealeři nabízejí drogu řidičům do stažených okýnek aut, jak obchodují přímo na ulici před zraky místních. Městská policie má pravomoci omezené. A Policie ČR?

„Policie ČR už mě nemá v lásce. Neustále je kvůli Pozorce bombarduji, protože chci, aby dělali svoji práci,“ řekl na zasedání dubských zastupitelů ve středu 11. prosince starosta Petr Pípal. Reagoval tak na diskusi, kterou vyvolal vstup zastupitele Jiřího Vítka. Ten na vážnost situace upozornil a prohlásil, že je sám denně svědkem toho, jak dealeři v ulicích Pozorky drogy nabízejí. Podle Vítka jsou místní obyvatelé zoufalí a mají strach.

„Dealeři jsou už tak sebejistí, že drogy prodávají přímo pod kamerami městské policie. Když jsem záznam poskytl Policii ČR, tak jediné, co udělali, že se mě zeptali: A jak víte, že jsou to drogy?“ Petr Pípal je přesvědčený, že Policie ČR přistupuje k řešení situace liknavě. V Pozorce se zatím obchod s drogami rozrůstá do absurdních rozměrů. Mimo jiné i zásluhou dvou zdejších rodin, hlavních dodavatelů drog. „Když jim něco řeknete, smějí se a povídají, běžte si stěžovat kam chcete. My máme podplacenou policii i soudy,“ poznamenal zástupce obyvatel Pozorky.

Když vedení města neuspělo v řešení problému s Policií ČR, ani na krajském ředitelství, či v jednání s dalšími odpovědnými subjekty, zkoušelo navázat kontakt s německou stranou. Do Německa se přes hranici od nás prostřednictvím dealerů dovážejí podle Pípala kilogramy pervitinu a jiných drog. Řešení situace by proto mělo být i v jejich zájmu. „Jenomže pro německou stranu nejsme partnerem, tím je ministerstvo vnitra,“ komentoval další z debaklů starosta.

V Pozorce už existuje řada distribučních míst, kde je možné drogy bez problémů koupit. Jedním z nich se údajně stala hned po skončení svého provozu i opuštěná tržnice pod kruhovým objezdem. „Tam se drogy vařily a prodávaly ostošest. Tak okatě, že by to neviděl jenom slepý,“ řekl jeden z pozoreckých občanů. K situaci na tržnici Pípal poznamenal: „Snažíme se podobná místa, kde se drogy prodávají, řešit. Oslovil jsem majitele pozemku. Ten areál vyčistil a oplotil, aby tam už nemohli.“

Podle dubského starosty se jedno místo zlikviduje, vyčistí a dealeři si okamžitě najdou další. Problém je nutné řešit komplexně a jednou pro vždy. Jak Pípal řekl, vedení města už vyčerpalo všechny dostupné možnosti. „Nevidím žádnou další cestu. Vyzkoušeli jsme všechno. Jedinou šancí je, aby se lidé z Pozorky sami hlasitě ozvali. Už jsem to říkal několikrát, zaplatím autobus a vyrazíme do Prahy před sídlo vlády. Někdo se musí situací v Pozorce začít zabývat.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru