Tepličtí fotbalisté budou v úterý plnit další Žlutomodré přání
Matěj Kučera s otcem. Foto: archiv rodiny
Teplice

Teplice – Na teplických Stínadlech se v úterý 10. prosince sejdou dobrovolníci, kteří se rozhodli rozšířit registr dárců krvetvorných buněk. Fotbalový klub Teplice tak plní další Žlutomodré přání. Tentokrát Matějovi Kučerovi z Miletína na Jičínsku, kterému byla ve dvanácti letech diagnostikovaná chronická forma leukémie. Od té doby se pro něj hledá vhodný dárce kostní dřeně. Zatím bohužel bezúspěšně.

Žlutomodrá splněná přání je název charitativního projektu FK Teplice, které se nese v duchu klubového motta FKT více než fotbal. „Projekt se snaží pomoct a potěšit ty, kteří bojují s nástrahami osudu. Ať se jedná o vážnou nemoc, handicap, případně chybějící rodinné zázemí. I přes tyto nástrahy je v jejich statečných srdcích ukryto většinou mnoho lásky, často i té k našemu klubu, která je navíc mnohdy celoživotní,“ říká k projektu manažer společnost FK Teplice Vilém Kunz.

Matěj Kučera dorazí podle Kunze v úterý 10. prosince na teplická Stínadla se svým otcem Janem Kučerou. Ten se rozhodl vzít osud svého syna do vlastních rukou a pustil se do organizování akcí na podporu vstupu dobrovolníků do registru. Díky jeho úsilí se už podařilo sehnat dva tisíce dárců pro čekatele. Jen vhodného dárce pro syna zatím bohužel ne.

„Fotbalový klub Teplice předjednal s registrem dárců kostní dřeně v IKEM, že v případě zájmu alespoň padesáti dobrovolníků o vstup do registru, přijedou pracovníci přímo na náš stadion a umožní vstup do registru všem zájemcům na místě. Jedná se o poměrně rychlou záležitost, není třeba se ničeho obávat,“ informuje Kunz.

0912teplice

V listopadu plnil klub Žlutomodré přání Petru Nedvědovi z Teplic, který trpí progresivní svalovou dystrofií.

Vstupní vyšetření zabere podle manažera klubu pouze 10 minut času. Zájemce vyplní vstupní dotazník a bude mu odebrán stěr slin z dutiny ústní. Ti, kteří se rozhodli do registru dárců vstoupit, musí být ve věku od 18 let do 41. narozenin, mít hmotnost vyšší než 50 kg, výborný zdravotní stav, bez trvalé léčby, bez aplikace medikamentů a musí mít platné zdravotní pojištění v ČR. Dárcovství kostní dřeně je dobrovolné, bezplatné a anonymní.

Setkání s Matějem, jeho otcem a plnění dalšího Žlutomodrého přání je naplánované na úterý od 9.15 do 10.30 hod. Nachystané jsou i doprovodné akce. Od 12,45 začne na teplickém gymnáziu přednáška Může sport pomáhat dobrým věcem, která přiblíží smysl podobných projektů, jako jsou Žlutomodrá přání. Ve 14 hodin se v Press centru FKT koná Vánoční setkání žlutomodré rodiny, na kterém by se měli objevit všichni, kterým klub v loňské sezóně pomohl. Odpoledne pak vyrazí A tým klubu na každoroční předvánoční návštěvu dětských domovů na Teplicku a teplického Klokánku.
Všechny účastníky úterní akce čeká také podle Viléma Kunze po zapsání do registru prohlídka stadionu, včetně zákoutí, kam se běžní návštěvníci nedostanou. Prohlídku povede a bude komentovat Pavel Verbíř, teplická fotbalová legenda. Na programu je rovněž setkání a focení s hráči A týmu a zájemci si mohou pohovořit přímo s Matějem Kučerou a jeho otcem Janem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru