Myší díra se rozšířila o osm metrů a vznikl tady i chodník pro pěší
Opravený most měl být předaný do konce července. Práce ale zkomplikovala kolize mostu s kanalizací. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Myší díra, jak Tepličtí nazývají železniční podjezd v ulici U Pivovaru, prochází už od loňského května celkovou rekonstrukcí. Dokončený most měl být předaný do užívání původně letos v červenci. Nově byl ale termín předání stanovený na 30. listopadu. Důvodem je podle mluvčího investora - Správy železniční dopravní cesty, Marka Illiaše, žádost zhotovitele o prodloužení stavby.

„Prováděcí firma nás požádala o prodloužení termínu. Důvodem bylo, že v daném místě došlo ke kolizi mostu s kanalizací. Vypracovali jsme proto dodatek smlouvy o dílo, kterým byl termín ukončení stavby posunutý až na 30. listopadu letošního roku,“ vysvětlil ke zdržení Illiaš.

Práce na rekonstrukci železničního mostu provádí českobudějovická společnost Edikt, která ve veřejné soutěži zvítězila s nabídkovou cenou 106 miliónů korun. Uvedená částka ale nebude vzhledem k situaci konečná a dojde k navýšení celkových nákladů. „Konečná cena se navýší, protože došlo k vícepracím, které nebylo možné předvídat. K dnešnímu dni jsou už konečné přejímky na 99 procent hotové. Do 29. listopadu bude předán celý stavební objekt, železniční svršek a spodek,“ uvedl Illiaš.

Železniční most bylo nutné opravit z důvodu špatného technického stavu. Zejména spodní část mostu trpěla silnými průniky vody a současným kritériím už nevyhovovala ani světlost mostního otvoru. Rekonstrukcí se podjezd rozšířil o 8 metrů a bylo tak možné vybudovat tady i chodník pro pěší.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru