Odbor dopravy teplického magistrátu zahájil řízení ve věci nové cyklostezky
Nově zbudované plochy pro cyklostezku budou například i v ulici U Bílinské brány. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Odbor dopravy teplického magistrátu zahájil územní a stavební řízení v souvislosti s připravovaným projektem výstavby nové cyklostezky. Projekt nese název Cyklostezka Šanov – rozcestník cest – Řetenice – Atomka a počítá s vybudováním cyklostezky v délce 2.260 m. Účelem nově vytvořené cyklotrasy je podle informací vedoucí odboru Ivany Müllerové především zvýšení bezpečnosti cyklistů.

Start bude mít stezka v Rooseveltově ulici. Povede přes Zámecké náměstí, k ulici Čs. Dobrovolců, dál kolem Fotbalového klubu Teplice, Denisovou ulicí směrem do Rybniční ulice a končit bude v ulici Mühligova u sklárny. Pro její realizaci využije teplický magistrát stávající zpevněné plochy. Některé plochy trasy ale potřebám cyklostezky neodpovídají a budou nově zbudované. Právě ty jsou předmětem zahájeného řízení. Jedná se konkrétně o plochy na Zámeckém náměstí, v ulici U Bílinské brány, Čs. dobrovolců, v křižovatce ulic Libušina a Denisova komunikace, která vede ke sportovní hale.

Projektovou dokumentaci zpracovala společnost Rapid Most. Podklady je možné si prohlédnout na příslušném odboru teplického magistrátu v úřední hodiny a dny. Stavba se dotkne několika pozemků, jejichž výčet a upřesnění naleznou zájemci rovněž v uvedených podkladech. Přímí účastníci stavebního řízení mohou podat případné námitky v obvyklé lhůtě 15 dnů od data oznámení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru