Ženy na Teplicku podváděly s dávkami. Jak si neoprávněně přišly na peníze od státu?
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Další podvody s dávkami vyšetřují policisté na Teplicku. Z přečinu podvodu byla obviněna 46letá žena, která se na úkor státu obohatila o více jak dvanáct tisíc korun.

Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a dva měsíce vyplácen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

Z podvodu byla obviněna i 28letá žena, která při uplatnění žádosti o rodičovský příspěvek úřadu neoznámila ukončení osobní řádné péče o nezletilé dítě, které bylo na měsíc umístěno do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Tím zavinila, že jí byla neoprávněně přiznána a vyplacena dávka státní sociální podpory ve výši téměř osm tisíc korun, i jí hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

Z přečinu podvodu byla obviněna 33letá žena, která se na úkor státu obohatila o téměř 13 tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu v Bílině, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po tři měsíce vyplácen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru