Premiérový noční kurz bezpečné jízdy na autodromu už tuto sobotu! Poslední místa ještě jsou
Kurz bezpečné jízdy za snížené viditelnosti. Foto: Autodrom Most
Teplice

Most - V sobotu 26. října bude mít na mosteckém autodromu premiéru kurz bezpečné jízdy za snížené viditelnosti pro veřejnost. Novinka řidičům umožní vyzkoušet si na uzavřených výcvikových plochách polygonu zvládání krizových situací i za šera a ve tmě. O kurz je zájem, zbývá ještě několik volných míst.

„Je to jedinečná příležitost zvláště nyní, kdy přicházející zimní období mnohem více prověří řidičské dovednosti i připravenost techniky. Ze statistik vyplývá, že jízda za snížené viditelnosti, tedy za šera nebo tmy, mlhy, hustého deště, sněžení či krupobití, je výrazně rizikovější. Možnosti naučit se úspěšně čelit těmto nástrahám pod odborným dohledem zkušeného instruktora by měl proto každý odpovědný řidič využít. Dobře míněné rady i praktický výcvik pak na cestách jistě ocení,“ uvedla ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Kurz je sedmihodinový s přestávkou na občerstvení. Začíná v poledne registrací v recepci administrativní budovy polygonu, končí v 19:00 hodin. Více informací zájemci najdou zde, přihlásit se mohou zde.

Kurz umožňuje seznámit se s nejčastějšími krizovými situacemi, které čekají na řidiče v běžném silničním provozu. Cílem je nejen tyto situace zvládnout, ale také jim předcházet, například dodržováním správné přípravy vozidla i řidiče před jízdou. Tyto i další informace, mimo jiné o novinkách v zákoně o silničním provozu, zazní v úvodní teoretické části. Při praktické výuce si účastníci kurzu vyzkoušejí brzdění na velmi kluzké vozovce. Na tomto povrchu s pomocí vodních bariér pak nacvičují brzdění s vyhýbáním, smyk zadní a přední nápravy, brzdění a vyhýbání v kopci či v zatáčce.

Pilotní zkrácený kurz bezpečné jízdy za snížené viditelnosti si na konci září vyzkoušeli novináři. „Byla to neocenitelná zkušenost. Chvílemi jsem byl úplně mimo, uvažuji, že si nechám přeměřit zrak. Obzvláště krocení smyku se vůbec nedařilo. Je hodně nepříjemný pocit sedět v roztočeném autě a čekat na náraz, když vůbec netušíte, z které strany přijde. Naštěstí toto nebezpečí uzavřené plochy polygonu eliminují. I tak je mi jasné, že obzvláště za tmy budu jezdit hodně opatrně,“ svěřil se jeden z jeho účastníků.

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Mezi klienty patří i řidiči integrovaného záchranného systému, tedy sanitních, policejních a hasičských aut. Kurzy využívají plochy polygonu, které jsou největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízejí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a hmotností. Více informací o kurzech zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru