Strážníci v Bílině pomohli zachránit život muži, který zkolaboval
Městská policie Bílina. Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Bílinští strážníci významně přispěli k záchraně lidského života, když společně s dalšími lidmi poskytovali první pomoc muži se srdečními potížemi.

Hlídka strážníků Městské policie Bílina byla hlídka vyslána do prostoru sídliště Za Chlumem, kde před ordinací praktického lékaře zkolaboval muž. Strážníci, kteří byli na místě do tří minut od nahlášení případu, zjistili, že muži již poskytoval první pomoc lékař Jaroslav Čermák s asistentkou Jitkou Polákovou, kterým ochotně pomáhalo několik pacientů z jejich ordinace.

Strážníci od přítomných převzali pacienta a dále prováděli až do příjezdu záchranné služby nepřímou srdeční masáž. V průběhu resuscitace strážníci úspěšně použili defibrilátor. Výboj přístroje aktivoval srdeční činnost pacienta. Muž byl zdravotníky zdravotnické záchranné služby dále stabilizován a převezen do nemocnice.

Bylo milým překvapením, když následně bylo ze strany vedoucího lékaře teplické záchranky strážníkům vyjádřeno poděkování za zásah, díky němuž pacient srdeční příhodu přežil. Momentálně se zachráněnému muži již daří lépe a mohl proto být převezen na běžné interní oddělení.

Vedení Městské policie Bílina vyjádřilo kolegům Tomáši Dvořákovi a Michalu Beránkovi za rychlý zásah a významné přispění při záchraně lidského života poděkování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru