Moldava: Nová starostka Lenka Nováková chce do obce vrátit klid na práci
Moldava. Ilustrační foto
Teplice

Moldava – Od zasedání zastupitelstva v pondělí 14. října má obec Moldava další, letos v pořadí už třetí, nové vedení obce. Starostkou byla zvolená Lenka Nováková, která figuruje na kandidátce sdružení Uskupení pro Moldavu a Nové Město. Zastupitelstvo se sešlo dva týdny poté, co byl z funkce starosty odvolán Michal Cuc. Podle místostarostky Evy Kardové byl důvodem jeho odvolání nezodpovědný přístup k některým investičním akcím.

V pondělí se zastupitelé Moldavy sešli, aby zvolili nové vedení. Předložili návrh na jmenování Lenky Novákové starostkou, který padl jako jediný. Ve volbě pro návrh zvedlo ruku šest ze sedmi přítomných členů zastupitelstva.

Lenka Nováková dosud pracovala jako podnikatelka a podle svých slov u své práce částečně zůstane i ve funkci starostky. V první řadě jí čeká seznámení se agendou úřadu a s nejpalčivějšími problémy, které je nutné řešit. Jak uvedla, jsou pro obec momentálně nejdůležitějšími úkoly příprava rozpočtu obce na příští rok, příprava na zimní údržbu a také investiční akce, u kterých hoří termíny.

„Rozhodla jsem se funkci starostky přijmout, protože jsem měla už dlouho pocit, že si naše obec zaslouží konečně klid na práci. Uvidíme, jestli se mi to podaří,“ řekla nám ke svému zvolení Lenka Nováková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru