Jedenáctkrát trestaný muž se vracel na místo činu. Vzal na pomoc i sedmkrát trestaného komplice
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplicko - Policisté na Teplicku obvinili z přečinů krádeže a poškození cizí věci dva 35leté recidivisty. V minulosti jedenáctkrát odsouzený muž je podezřelý, že před několika dny kradl v oploceném areálu v Dubí.

V areálu se vloupal do prostor šaten, kde odcizil sifon z umyvadla a poškodil mikrovlnou troubu. Následně se v areálu pokusil rozebrat elektromotor, ze kterého chtěl odcizit měděné vinutí. Když se mu to nepovedlo, vystříhal a odcizil přívodní kabely z jednoho stroje, poškozené firmě způsobil celkovou škodu kolem 67 tisíc korun. "Den nato se na místo činu vrátil a v areálu ukradl stavební kolečko, na které naložil dva elektromotory, které pak odvezl a prodal do sběrny," uvedl mluvčí policistů Daniel Vítek.

V areálu se mu zalíbilo, a tak si vzal hned následující den na pomoc v minulosti sedmkrát trestaného komplice. Společně pak vytrhali a odcizili kabely z rozvodné skříně, které vypálili a prodali do sběrny. Krádeží způsobili škodu kolem deseti tisíc korun, poškozením strojů asi osmdesát tisíc korun.

Lapka, který se ke krádeži přidal, byl navíc obviněn i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože bezdůvodně nerespektoval výzvu k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen za předešlou trestnou činnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru