Rybáři už vědí: Stovky ryb v Bílině zabily uvolněné sedimenty
Říčka se v Ústí proměnila v černou břečku. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most - Uvolněné sedimenty v řece Bílině v Ústí zabíjely! Uvedli to severočeští rybáři, kteří likvidovali pohromu na samém dolním toku říčky protékající Ústeckým krajem.

"Říčním korytem nedaleko jeho vyústění do řeky Labe tekla černohnědá zapáchající břečka. Za oběť padly desítky kilogramů ryb, mezi nimiž nechyběli tři sumci, deset kaprů, cejni, plotice, tloušti, bolen, ostroretka a parma," sdělili rybáři na svém facebooku.

Uhynulé ryby byly místní organizací Ústí nad Labem odvezeny k odborné likvidaci.

Dlouholeté sedimenty se zvedly ze dna zřejmě v sousvislosti s náhlým zvýšením průtoku. Svědčí o tom ryby nacházející se zhruba hodinu po nahlášení události na břehu, kudy ještě před chvílí protékala voda. Ryby se zřejmě udusily. Redakce na místě napočítala desítky uhynulých ryb na obou stranách řeky. Kolik mrtvých těl odnesla voda do Labe, už nelze zjistit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru