OBRAZEM: Za rozsáhlou pivní sbírku Miroslava Šafránka může údajně plynofikace
Velká pivní výstava v Duchcově. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Poppelova výstavní síň Muzea města Duchcova poskytla své prostory na celé září Velké pivní výstavě. Najdete na ní exponáty z rozsáhlé sbírky sběratele Miroslava Šafránka z Duchcova, který se svému koníčku věnuje už třicet let. Údajně, jak nám řekl, za to může plynofikace. Po ní totiž Šafránkovi zůstaly v domě volné sklepy, ze kterých udělal prostory k posezení s kamarády a začalo přibývat láhví od piva…

V průběhu třiceti let se Miroslavu Šafránkovi podařilo dát dohromady úctyhodnou sbírku, která zahrnuje pivní tácky, láhve, plechovky, otvíráky, soudky, sklenice, ale také například firemní propisovačky s logem jednotlivých pivovarů. „Kdekoliv jsem, tak navštívím místní pivovar a získám jejich reklamní předměty do sbírky zdarma s tím, že je budu propagovat. Kdybych to měl všechno platit, byl by to hodně drahý koníček,“ směje se Šafránek a dodává, že jenom tácek přijde třeba na dvacet korun a on jich má stovky.

Mezi jeho nejzajímavější exponáty patří například etikety od piva z arabských emirátů, z Indie, ale i z Kanady. Něco získává Šafránek na dovolených, při cestování s rodinou a spoustu věcí z Čech i z ciziny mu posílají přátelé. „Navštěvuji také sběratelské burzy, v Ústí se v Hradební koná dvakrát do roka. Tam nejenom nakoupím, co ještě nemám, ale s ostatními sběrateli mezi sebou jednotlivé exponáty vyměňujeme.“

Velkou pivní výstavu v Poppelově výstavní síni duchcovského muzea, ze sbírek Miroslava Šafránka, můžete navštívit každý den od 9-17 hodin. Bude k vidění až do konce září.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru