Blíží se víkend, jaký bude? Předpověď počasí od pátku do pondělí
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Po sérii poměrně teplých dnech, kdy se ve středu rtuť teploměru zastavila na 26 °C a v úterý dokonce dosáhla 27 °C, přičemž čtvrtek přinesl necelých 25 °C, přijde nadcházející víkend se změnou. A protože jde o první víkend meteorologického podzimu, není až takovým překvapením, že bude mít sklony k podzimnosti. S modrou barvou na obloze jakož i teplem pošetří, zato na mracích rozhodně šetřit nebude. Takže jak bude?

Pátek 6. září:

Nad otevřeným Atlantickým oceánem, přibližně 1 000 km severozápadně od Pyrenejského poloostrova, se bude udržovat střed oblasti vyššího tlaku vzduchu, jejíž výběžek se rozšíří nad střední Evropu, nad kterou se osamostatní (tzn. odštěpí se od zmíněné oblasti vyššího tlaku vzduchu a stane se samostatnou tlakovou výší), ale zároveň se rychle odebere kamsi do východní Evropy. Do počasí v našich končinách tím pádem nijak zásadně nepromluví. Zato tlaková níže s centrem nad severní Itálií ano, většina Česka se kvůli ní dočká oblačno až zatažené oblohy. Většina, menšina bude zahrnovat především Podkrušnohoří. Byť nelze po dobu všech 24 hodin čekat jasno, povětšinou by mělo být slunečno, přesněji jasno až polojasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C.

Sobota 7. září:

Nad Dánsko a jeho širší okolí se od severozápadu přižene tlaková níže, jejíž jižní okraj lízne Českou republiku, v důsledku čehož na Teplicko pronikne chladnější a zároveň vlhčí vzduch z Atlantiku, resp. Severního moře. Přičteme-li k tomu oblast nižšího tlaku vzduchu na severu centrálního Středomoří, je vymalováno. Na nebi, do bílošeda. V zásadě celá sobota se ponese ve znamení zatažené, přinejlepším oblačné oblohy. Navzdory tomu žádná sláva, nyní je řeč o srážkách. K večeru a večer by se mohla objevit nějaká přeháňka, jinak ale zřejmě beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 16 až 20 °C, ráno v minimu kolem 14 až 10 °C.

Neděle 8. září:

Převážně oblačno až zataženo, v odpoledních hodinách přechodně (krátkodobě) až polojasno, vysoká pravděpodobnost výskytu dešťových kapek, ať už v podobě přeháňky anebo deště. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, ráno v minimu kolem 13 až 9 °C. Tak přesně s takovýmto počasovým scénářem přijde poslední den prvního poprázdninového týdne.

V pondělí 9. září by, kvůli oblasti nižšího tlaku vzduchu se středem přímo nad Českou republikou, mělo být oblačno až zataženo, ve druhé polovině dne možná i s trochou deště. Nejvyšší odpolední teploty okolo 16 až 20 °C, ráno v minimu kolem 13 až 9 °C. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru