VIDEO ZPRÁVY: Emoce vzbudilo napadení v obchoďáku či spojení uhelných jezer. A jaké bude pivo?
Zprávy z Ústeckého kraje přináší Roman Lukáš.
Teplice

Ústecký kraj – Které zprávy v uplynulých dnech patřily mezi nejsledovanější na našich zpravodajských webech? Zaujala vás zpráva o možném propojení jezer vzniklých po těžbě uhlí, napadení dětí v obchodním centru či příprava na slavnostní otevření velké továrny v průmyslové zóně.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Na youtube nás najdete tady.

Video zprávy

https://www.youtube.com/watch?v=dJ4oXWgW4BQ

Velké propojení jezer

V Ústeckém kraji se rýsuje obří projekt. Ministerstvo průmyslu a obchodu chce propojit potrubím jezera vzniklá rekultivací hnědouhelných dolů. Oblast má získat obrovský potenciál jako zásobárna vody a také jako zdroj energie. Vodní a solární elektrárny na hladině by mohly mít výkon jako dva jaderné reaktory. Nyní se bude dělat studie, jestli je to vůbec možné. Píšeme detailněji zde.

Březenská pouť

V Březně u Chomutova se konala tradiční pout. Kulturní program běžel od pátku do neděle. Obcí prošel kostýmovaný průvod, lidé se bavili na pouťových atrakcích, vystoupila řada kapel a muzikantů. Na březenském koupališti se potom plavila pirátská loď. V té se mohli zájemci projet. Fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

Zátah na distributory heroinu

Síť distributorů heroinu na Ústecku dostala citelnou ránu. Zásahová jednotka Ústeckého kraje zadržela na dálnici D5 dvaapadesátiletého muže ve chvíli, kdy se vracel s nakoupenými drogami domů. Ve stejný den v ranních hodinách byl v Ústí nad Labem zadržen jeho padesátiletý bratr. Ve vozidle a následných domovních prohlídkách bylo nalezeno přes 180 gramů heroinu. Starší z mužů skončil ve vazbě. Hrozí jim až deset let vězení. Celou zprávu čtěte na tomto odkazu.

Otevření Nexenu

Společnost Nexen Tire v příštím týdnu slavnostně otevře svoji novou továrnu v zóně Triangle u Žatce. Do její výstavby investovala společnost zhruba 23 miliard korun. Továrna je již v provozu a už v dubnu 2019 vyexpedovala první vyrobenou pneumatiku. Podnik u Žatce vyrobí tři miliony pneumatik za rok a Nexen očekává, že roční výrobní kapacita vzroste do roku 2022 až na 11 milionů kusů. Píšeme více tady.

Napadení v obchoďáku

Policisté pátrají po chlapcích, kteří byli napadeni v obchodním centru Forum v Ústí nad Labem skupinou výrostků. Incident se stal již 18. června. Totožnost všech útočníků již policisté znají. V případě, že rodiče či známí poznávají tyto chlapce, tak ať se prosím obrátí na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. O pátrání více zde.

Sklizeň chmele začíná

Jaké bude pivo z letošní sklizně chmele? Mělo by být dobré. Nynější úroda chmele bude průměrná, kvalita velmi slušná. Takové jsou odhady pěstitelů chmele před letošní sklizní. Ta na Žatecku právě začíná. Chmelové porosty jsou proti loňsku zdravější a mají více alfa hořkých látek, které určují kvalitu plodiny. Blíže zde.

Mobilní rozhlas v Mostě

Město Most zavede od 29. srpna 2019 novinku! Pro chytrou komunikaci s občany vybralo službu Mobilní rozhlas. Jde o systém komunikace mezi občanem a samosprávou, díky kterému budete vždy včas informováni o krizových situacích a tématech, které vás ve městě zajímají. Můžete si ho stáhnout i jako mobilní aplikaci. V obchodech ji stáhnete pod názvem Zlepšeme Česko. Detaily přinášíme v článku zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru