V bílinské škole si žáci mohou při chůzi po schodech opakovat látku
Foto: archiv školy
Teplice

Bílina – Doba prázdnin je pro školáky příležitostí k odpočinku od úkolů, zkoušení a poskytuje žákům prostor se dostatečně vyřádit a získat nové zážitky. Děti přes léto naberou síly, aby se v září mohly znovu pustit do boje s rovnicemi a vyjmenovanými slovy. Pedagogický sbor Základní školy Aléská v Bílině pro ně připravil přes prázdniny milé překvapení.

Vedení školy se rozhodlo zpestřit chodby budovy. Původně šedivá schodiště tak získala zajímavý barevný design a nesou informace, které si žáci mohou opakovat při každé chůzi. Najdou zde vyjmenovaná slova, vzorce z fyziky a matematiky, ale i zásady, které by měli ve škole dodržovat. Na jedné z volných bílých zdí se také objevil obraz v podobě kruhového ročního kalendáře, kde jsou měsíce a jednotlivá období uvedené ve třech jazycích.

„Zpestřit dětem chodby školy byl nápad celého sboru. Oslovili jsme firmu Maximedia a ta záměr realizovala,“ řekla nám k projektu zástupkyně ředitelky Nikol Meyerová. Fotografie nových schodišť a obrazu na zdi dali učitelé na webové a facebookové stránky. „Informace získala okamžitě velký ohlas. Vyhlásili jsme soutěž, kdo pozná, o která schodiště se jedná. Vítěze odměníme v září malým dárkem,“ doplnila k prázdninovému projektu Meyerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru