OBRAZEM: Nové hřiště spolklo víc než milion, ale výsledek stojí za to
Dětské hřiště v Drahénské ulici v Novosedlicích je po rekonstrukci. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – Dětské hřiště v Drahénské ulici v Novosedlicích je po rekonstrukci. Vypadá úžasně a nese viditelný otisk prováděcí turnovské firmy TR Antoš, která mimochodem postavila i slavné milovické Mirákulum. V pondělí 19. srpna kolem 16. hodiny se tady začaly slézat děti jako mravenci k hromádce cukru. Čekaly totiž netrpělivě na slavnostní otevření. (Choďte týdny kolem takového lákadla, když se můžete jen dívat.) Čtyři zdejší kluci mi prozradili, že se už nemůžou dočkat, až si všechny prvky konečně vyzkouší.

Na výsledné podobě hřiště se do jisté míry podíleli i sami obyvatelé zdejší lokality. Starosta Radoslav Bartůněk před přestřižením pásky připomněl anketu, v níž se hlasovalo, zda hřiště ponechat v původním prostoru, nebo ho rozšířit na celou plochu. Většina byla pro rozšíření. Bartůněk ve stručnosti zmínil nezbytné kroky, které muselo postoupit vedení radnice od záměru k realizaci projektu a jeho financování. „Existují různé dotace. Nám se ovšem už druhým rokem nepodařilo dotaci získat,“ zdůraznil. Obec tak podle jeho slov financovala renovaci hřiště, která přišla na více než milión korun, z vlastních prostředků.

„Přejeme si, aby herní prvky dlouho a bezpečně sloužily našim dětem a abychom nemuseli řešit vandalské zásahy. Ještě tu chybí instalovat odpadkové koše. Rozhodli jsme se, že to bude první hřiště, kde umístíme koše na tříděný odpad. Ty by měly dorazit v nejbližší době.“ Starosta upozornil návštěvníky na nutnost seznámení se s provozním řádem a jeho dodržováním. V závěru svého proslovu nezapomněl poděkovat všem, kteří se na vybudování hřiště v Drahénské podíleli.

Dominantním materiálem jednotlivých prvků, stejně jako oplocení kolem celého prostoru, je dřevo. Oproti kovovým prvkům je tento materiál podle Bartůňka sice náročnější na údržbu, nicméně mnohem příjemnější na pohled i dotek. Děti tady najdou celou řadu zajímavých atrakcí. Kupříkladu lanové centrum, multifunkční sestavu se skluzavkou, lezeckou stěnu, houpačky, lanové žebříky, ručkovací madla, nebo nejrůznější lanové závěsy a spoustu dalších herních prvků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru