Mladý muž nabízel na svém webu televizní seriály a vydělával na reklamě. Pořady ale ukradl
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplicko - Na problémy si zadělal 21letý muž, který na svých webových stránkách poskytoval k dispozici volně ke zhlédnutí audiovizuální díla, která před tím stáhl z internetových stránek komerční televize.

"Na svých stránkách zveřejňoval odkazy převážně na seriály a divácky atraktivní pořady, aniž by k tomu měl souhlas nositelů práv. Zároveň jako správce domény získal za příjmy z reklamy téměř devadesát tisíc korun," uvedl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Muž byl v uplynulých dnech obviněn z přečinu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi, pokud případ skončí u soudu a bude uznán vinným, hrozí mu až dva roky vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru