Budoucí kuchaři a číšníci nepověsí své nádobíčko na hřebík ani o prázdninách
Kuchaři Vendula Fráterová a Luděk Bernard. Budoucí číšník Daniel Eminger. Foto: (archiv školy)
Teplice

Teplice – Ani v létě nevěší žáci Hotelové školy (HŠ) v Teplicích kuchařské náčiní a číšnickou zástěru na hřebík. Jak prozradila zástupkyně ředitele HŠ, OA a SPŠ Teplice, Jana Vachoušková, trénují i o prázdninách. „Žáci vypomáhají ve školní jídelně U kantora, ale také v dalších jídelnách, kam rozvážíme obědy. Buď si doplňují chybějící praxi ze školního roku, když kupříkladu chyběli z důvodu nemoci, nebo pracují formou placené brigády,“ vysvětluje Jana Vachoušková.

Na praxi chodí žáci hotelové školy už od 1. ročníku. Učni tříletého oboru kuchař, číšník, cukrář mají týden školy a týden praxe. Žáci maturitního oboru hotelnictví pak 2 týdny praxe v 1. pololetí. Ti aktivnější a schopnější z žáků si podle zástupkyně ředitele domlouvají letní brigády už v průběhu roku. A to nejenom v Čechách, ale také například v Německu, kde škola organizuje praxe během školních měsíců. „Žáci tak mají usnadněnou pozici, protože nejdou do naprosto neznámého prostředí,“ dodává Jana Vachoušková.

Školní jídelna U Kantora je v přímém sousedství Hotelové školy v Teplicích a slouží i pro veřejnost. Je vyhlášená tím, že se tu můžete velmi dobře najíst. Budoucí profesionální kuchaři a číšníci jsou schopní připravit nejen dobrý oběd, ale také velkolepou svatební hostinu, případně slavnostní menu k jakékoliv jiné příležitosti. Pečou tady vynikající svatební koláčky, mini dortíky nebo skvělé kanapky, a svatební dorty. „Pro naše žáky je školní jídelna příležitostí, jak se ještě více zdokonalit v profesi přímou praxí. Učni z oboru kuchař hostům uvaří a žáci oborů číšník, servírka je obslouží,“ uzavírá k tématu letních prázdnin u žáků hotelové školy Jana Vachoušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru