Spadla do dluhové pasti: Žena v žádostech uváděla nepravdivé údaje. Vzala si osm půjček
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Teplice - Na problémy si zadělala 43letá žena, která uzavírala smlouvy o úvěrech na pobočkách různých společností poskytujících půjčky, nebo prostřednictvím jejich internetových stránek.

V žádostech záměrně uváděla nepravdivé údaje týkající se jejích měsíčních výdajů, které byly ve skutečnosti mnohonásobně vyšší, neboť už měla pohledávky z předchozí doby u dalších úvěrových společností a na splácení dalších úvěrů jí už nezbývaly finanční prostředky.

"Takto uzavřela osm smluv o půjčkách ve výši téměř 240 tisíc korun, které se sice snažila splácet, ale s ohledem na finanční situaci stále dluží přes sto tisíc korun. Žena byla obviněna z úvěrového podvodu, pokud případ skončí u soudu a bude uznána vinnou, mohla by jít až na pět let do vězení," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru