Muž chtěl skokem z mostu ukončit život. Policistům se podařilo ho zachránit na poslední chvíli
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Bílina - V neděli večer se policistům z teplického oddělení hlídkové služby podařilo na poslední chvíli zachránit 27letého sebevraha, který chtěl v Bílině skočit z mostu.

Policisté nstržm. Zdeněk Čutík a nstržm. Zdeněk Vacek projížděli po silnici I/13 a u vlakového nádraží si na přemostění hlavní komunikace, které slouží pro chodce, všimli muže, který seděl na zábradlí s nohama nad silnicí a hrozil tak jeho přímý pád z mostu mezi projíždějící auta.

Policisté se hned za mužem vydali, opatrně ho oslovili a začali s ním rozebírat jeho problémy. Muž zpočátku komunikoval a vysvětloval, že se ocitl v tak zoufalé životní situaci, že nevidí jiného východiska, než skončit. Policisté se ho empaticky snažili přesvědčit, že sebevražda není řešení, muž, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, ale ve stupňujícím se zoufalství začal brečet a vykřikl, že se zabije.

"Rukama se odstrčil od zábradlí, v té chvíli ho policisté na poslední chvíli chytili za ruce a zabránili mu ve skoku, poté ho stáhli přes zábradlí zpátky na přemostění a snažili se ho uklidnit. Protože muž stále tvrdil, že se stejně zabije, přivolali zdravotnickou záchrannou službu, lékařka pak rozhodla o jeho převozu na psychiatrii. Díky rychlé reakci obou policistů, kteří na místě zasahovali, se podařilo zachránit lidský život a zároveň zabránit případným vážným následkům, které by nastaly, pokud by muž skočil dolů na silnici mezi projíždějící vozidla," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru