Jedete po dálnici do Drážďan? Za překročení rychlosti v tunelu už dostanete pokutu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Ústí nad Labem - Za přestupky zjištěné při úsekovém měření rychlosti v soustavách tunelů Panenská - Libouchec a Radejčín – Prackovice budou již řidiči pokutováni.

Od Policie ČR, KŘP Ústeckého kraje, Dálničního oddělení Řehlovice přišla na magistrát první oznámení o podezření ze spáchání přestupku, nyní probíhá technické stahování a systémové zpracování oznámených přestupků. Zpracování a odeslání prvních výzev se předpokládá 28. 6.

Problematiku vybírání pokut za rychlou jízdu v tunelech na D8 řešil v lednu 2019 primátor Petr Nedvědický s ředitelem dopravní policie ČR brigádním generálem Tomášem Lerchem. „Podařilo se doladit všechny náležitosti, aby byly v souladu se zákonem. Přijali jsme dva nové pracovníky, kteří posílili odbor přestupkových agend, a spuštěn byl zkušební provoz. Získané prostředky investujeme do opravy komunikací,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

Záznamové zařízení (kamery) Ředitelství silnic a dálnic přestupek dokumentují a Policie ČR údaje předává ústeckému magistrátu. Za pomoci nového software magistrát stanovuje výši pokuty a oznámení odesílá viníkovi. Nový specializovaný software byl pořízen zejména s ohledem na to, že je očekáván velký objem přestupků z dálničních tunelů a referentům bylo nutné práci mnohonásobně urychlit. Současný software toto hromadné zpracování výzev neumožňuje a není k tomu procesně uzpůsoben.



Magistrát se ve spolupráci se společností Metropolnet připravil po technické stránce, pořízen byl modul Výzva provozovateli vozidla, který bude zpracovávat a odesílat výzvy v sedmi jazykových mutacích: Angličtina, Němčina, Francouzština, Polština, Ruština, Rumunština, Maďarština včetně jeho integrace pro komunikaci se stávajícím informačním systémem města. Program byl řádně vysoutěžen včetně pětileté podpory a stanovených možností jeho rozvoje v ceně bezmála 1,2 mil. Kč s DPH. Práce spojené s rozvojem stávajících informačních systémů, komunikačních rozhraní a přípravy spisové služby na komunikaci se službou hybridní pošty České pošty a dalších drobných úprav přišly na dalších bezmála 660 tis. Kč. Celkové náklady za uvedení programu do provozu se tedy pohybují těsně pod hranicí 2 mil. Kč s DPH.

Informace o měření úsekové rychlosti nejdete ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru