Rybáři se u rybníka v Srbicích dočkají dopravních omezení
Srbický rybník je pro rybáře magnetem. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Srbice – Srbický rybník je známý zejména mezi rybáři. Ti sem jezdí trávit chvíle volna a zvedat adrenalin při chytání ryb. Šťastnější z nich si přímo na břehu pořídili chatku a nahazují pruty téměř od své zahrady. Přijíždí sem ale spousta dalších rybářů z Teplicka a z okolních obcí na Ústecku. Srbický rybník láká příjemnou atmosférou, svojí rozlohou a také zvěstmi o kapitálních úlovcích.

Jenomže na břehu rybníka vyrostla v posledních letech i řada nových rodinných domků. A je zde také původní obytná zástavba. Ne všichni z místních mají z rybářů radost. Zejména z těch, kteří uličkami mezi domky projíždějí bezohledně, ohrožují bezpečnost lidí a ruší klid. Vedení obce se proto rozhodlo upravit stávající dopravní značení. Úpravy mají omezit volný pohyb automobilů v obytné části této lokality.

„Upravené budou zákazy vjezdu až k nové výstavbě rodinných domků,“ uvádí k chystaným změnám starosta Milan Zyka. Kromě zákazu bude značení obsahovat upozornění dopravní obsluze vjezd povolen, která umožní průjezd lidem, kteří zde bydlí, pohotovostním složkám a službám.“ Podle Zyky jde obci o to, aby se zamezilo neustálému rušení klidu v obytné zóně. „Chceme, aby ti, co jezdí k rybníku, měli touto lokalitou průjezd znemožněný,“ zdůrazňuje starosta.

Nepůjde ale jen o úpravy dopravního značení. V plánu má vedení obce dokonce instalaci závory hned při vjezdu za zatáčkou. „Instalace závory bude na náklady rybářského svazu,“ informuje Zyka. „Klíče od ní dostanou jen hasiči, majitelé pozemků a jinak tam nikdo jiný jezdit nebude.“ U vjezdů do lokality, jak dodává starosta, bude upravena rychlost na 50 a na výjezdech budou instalované značky STOP. V podstatě dojde k posunutí stávajícího dopravního značení a k dalším dílčím úpravám.

Dokumentaci na úpravu dopravního značení už má obec schválenou. Realizace by se měla uskutečnit letos v létě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru