Největší letošní dopravní omezení v Proboštově začne už po víkendu
Ulice Sobědružská v Proboštově bude od pondělí 17.6. na několik měsíců uzavřená. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Na snížení komfortu života v obci po dobu několika měsíců si od pondělí 17. června budou muset zvyknout obyvatelé Proboštova. Od uvedeného data dojde k největšímu letošnímu dopravnímu omezení v obci, za kterým stojí rekonstrukce kanalizace, vodovodu a povrchu komunikace v ulici Sobědružská. Znamená to, že po dobu prací dojde k úplné uzávěře jedné z hlavních ulic v obci.

Rekonstrukci provede společnost Vodohospodářské stavby. Investorem je Severočeská vodárenská společnost. Práce budou probíhat ve třech etapách. Podle vedoucí investičního odboru proboštovské radnice, Martiny Doležalové, by měly trvat zhruba do října až listopadu letošního roku. „Předpokládáme, že společnost bude s pracemi hotová v září a pak přijde na řadu rekonstrukce povrchu komunikace,“ informuje Doležalová. „Kdy ale bude rekonstrukce dokončená celá, nejde přesně určit. Například, když se prováděly práce na Proboštovské ulici, zjistili vodohospodáři, že nesouhlasí jejich plány se skutečností. V podobných případech lze očekávat určité zdržení.“

Protože jde o jednu z hlavních komunikací v obci, bude nutné, aby řidiči byli ohleduplní a nepodcenili sledování dopravního značení. Obousměrná objízdná trasa povede ulicemi K hrázi a Na Pěnkavce. Celá trasa uzavírky bude řádně označená a na uvedených ulicích bude zákaz parkování. Přístup do domů bude majitelům umožněn přes přechodové lávky a vjezd autem přes lávku přejezdovou. Může ale dojít k situaci, kdy nebude možné přejezdovou lávku instalovat. Majitelé nemovitostí o tom budou včas informovaní.

Rekonstrukce si vyžádá také občasné odstávky vody. O těch dostanou obyvatelé Sobědružské s předstihem informaci do svých schránek. Podle Martiny Doležalové bude prováděcí firma informovat o uzavírce vody alespoň pět dní před plánovanou odstávkou. Po ukončení rekonstrukce vodovodu a kanalizace dojde v Sobědružské k úpravě asfaltového povrchu v obou směrech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru