KOMENTÁŘ: Casanovské slavnosti skončily, nezapomeňte
Casanovské slavnosti v Duchcově. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov - Společným znakem velkých akcí je nepoměr náročnosti jejich příprav oproti tomu, jak rychle potom skončí. Dlouhé měsíce plánování, organizování, odesílání objednávek, sjednávání termínů s umělci, zajištění prostor, parkovacích ploch, dopravních opatření, dostatek občerstvení, zdravotníků, hasičů, bezpečnostních složek... A pak se už se jen modlit, aby vyšlo počasí a lidem se akce líbila.

Počasí letošním jubilejním Casanovským slavnostem přálo. Ani Casanova nezapomněl a dorazil na zahájení, aby pozdravil lid z podzámčí. Program byl pestrý a líbil se. Například Roman Cirha, který přijel do Duchcova s bandou přátel, se dušoval, že to byl zatím nejlepší program, jaký pamatuje. Studentky hotelové školy v Teplicích, Jana s Klárou, jedna přes druhou v euforii křičely, že rocková scéna u kostela je prostě boží.

Zámecká zahrada a břeh Barbory vypadaly po oba dny jako obrovské pohádkové steaky s oblohou. Tak lákavé, že člověk nevěděl, z jaké strany začít. Jenom atrakcí jsem napočítala dvanáct, a to jsem v tom bludišti nejspíš neprošla všechno. Ze stánků voněly klobásy, žízeň hasilo vychlazené pivo a u langošů v jednu chvíli nestíhali házet novou várku na olej.

Kdo měl plné zuby decibelů a lidí, mohl vklouznout do lodičky a introvertit na hladině rybníka. Ten, kdo chtěl udělat dojem, mohl pozvat svoji vyvolenou na projížďku kočárem, případně u boxovacího pytle předvést svaly jako Frištenský. Vůbec největší rojení ale měly děti. Ty se mohly převtělit do potulných kejklířů, do šermířů, nechat si pomalovat obličej, zabořit nos do cukrové vaty, zlobit, usmívat se jako andílci anebo se vyřádit na některém z nepřeberného množství kolotočů, ze kterých šla hlava kolem už jen při pohledu na ně.

Duchcovští i lidi z okolí si díky Casanovským slavnostem užili dva báječné dny. Organizátoři se snažili připravit program tak, aby si vybral každý, a aby se od rybníků nikomu domů nechtělo. (On to není zrovna jednoduchý úkol.) A k tomu, aby všechno klaplo, je zapotřebí také celá armáda lidí v pozadí. Těch, kterým sice nikdo nezatleská, ale bez kterých byste si slavnosti nemohli bezstarostně a naplno užít.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru