VÝSTRAHA: Za pár hodin jsou tu silné bouřky a přívalové deště
Ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR – Prakticky pro celé území Česka, vyjma části Sokolovska, Chebska a Tachovska, platí výstraha před silnými bouřkami. Vydal ji Český hydrometeorologický ústav.

„Ve čtvrtek odpoledne a večer se při postupu zvlněné studené fronty k severovýchodu místy vyskytnou silné bouřky, doprovázené zejména přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, ojediněle i kroupami. Večer budou bouřky místy přecházet do deště, který bude během noci od západu ustávat,“ upozornili meteorologové ve vydané výstražné informaci.

Lze očekávat přívalový déšť s možností zatopení níže položených míst, sklepů apod. Nárazy větru mohou způsobovat lámání větví stromů, možné škody na majetku a elektrickém vedení.

Nebezpečné podmínky mohou vzniknout pro chodce a pro řízení motorových vozidel. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky apod. a dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty a zásahu bleskem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru