Část Čech zasáhnou extrémní srážky, vydali varování meteorologové
Ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR – Před velmi vydatným deštěm až extrémními srážkami v částech naší republiky vydali varování meteorologové. Český hydrometeorologický ústav upozorňuje, že problémy mohou postihnout hlavně sever a mírněji i východ Česka. Pro území Ústeckého kraje v tuto chvíli neplatí žádná výstraha.

V oblasti Jizerských hor a Krkonoš nyní intenzivně prší. Na stanici Bílý potok, Smědava napršelo za uplynulých 6 hodin 53 mm. V nejbližších hodinách bude déšť v oblasti pokračovat, do večera může napršet dalších 30 až 50 mm. V zasažené oblasti bude docházet k rychlým vzestupům hladin, zejména u menších vodních toků.

Co může počasí v této části naší země přinést? Zvýšený odtok vody z krajiny, průtoky vody přes komunikace, zanesení komunikací unášeným materiálem. Snížená viditelnost a riziko aquaplaningu zase může ohrožovat řidiče. Při silném dešti je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Je zde také riziko podmáčení a následných sesuvů, snížení stability stromů v podmáčené půdě. Platí doporučení nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst a omezit pohyb v podmáčených oblastech, kde hrozí pády stromů nebo podemletí komunikací.

S o něco menšími problémy je třeba počítat také v Královéhradeckém a Pardubickém kraji a také na Moravě v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Podél polských hranic v horských oblastech potom mohou být srážky intenzivnější.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru