Špatný technický stav aut, nepřipoutaní řidiči... Dopravní policisté se zaměřili na nákladní dopravu
Dopravní akce zaměřená na nákladní dopravu. Foto: Policie ČR
Teplice

Teplicko - V průběhu středy a čtvrtka probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které policisté věnovali zvláštní pozornost nákladní a autobusové dopravě a to v rámci mezinárodní organizace TISPOL (European Transport Police Network). Ta představuje síť evropských dopravních policií a klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích.

Do akce se zapojili i tepličtí dopravní policisté, kteří se v rámci akce mimo jiné zaměřili na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

Policisté během akce zaevidovali 22 případů porušení platných předpisů. V osmi případech byly zjištěny závady na technickém stavu vozidel, tři osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy. V šesti případech došlo k porušení zákona o silniční dopravě, jeden člověk u sebe neměl řidičský průkaz a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti. Celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 8 500 korun, dva případy porušení zákona oznámili k projednání ve správním řízení na příslušný úřad.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru