Za vůní bylinek a čajů se můžete vypravit ke Dvořákovi ještě v neděli
Víkend plný vůní, bylinek a čajů. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Víkend plný vůní, bylinek a čajů připravilo pro své zákazníky na tento víkend, od 18. do 19. května, Zahradnictví Dvořák a syn v Teplicích. Ve vnitřních i venkovních prostorách areálu se v rámci akce Bylinkový a čajový víkend prezentují různí pěstitelé a prodejci bylinek. K dostání jsou zde ale také čaje, pesta, bylinné čaje, směsi a další, převážně bio produkty.

Bylinky dokáží zkrášlit a provonět zahradu, balkón nebo byt. Jsou ale také skvělým doplňkem řady jídel a nápojů, a některá jídla se bez nich neobejdou. Podporují trávení, chuť a obsahují množství zdraví prospěšných látek. Na to, jak bylinky pěstovat, čeho se vyvarovat a jak prospívají tělu, se mohou návštěvníci zeptat v Bylinkové poradně odborníka Vlastimila Šindeláře.

Nejintenzivnější vůně se line od stánků s čaji, které přitahují návštěvníky jako magnet. Můžete zde jednotlivé čaje ochutnat a také si některé koupit. Dozvíte se, jak správně čaj připravovat, které nejčastější chyby při jejich přípravě lidé dělají a kdy který čaj zvolit. Nabízené jsou čaje i čajové směsi z celého světa. Mezi nimi nechybí bylinkové čaje, čaje Basilur, které budou k mání celou sobotu a čaje řady Sonnentor, které můžete ochutnat a koupit v neděli.

1905dvorakbyilinka2

Velký zájem vzbuzuje u návštěvníků také stánek s pesty společnosti Hradecké delikatesy. Jedná se o bylinková pesta, která neobsahují ochucovadla, ani škrob. Škrob se totiž přidává podle pracovníka společnosti do velké řady italských pest. Ta hradecká obsahují jen přírodní suroviny bez zahušťovadel a jiných chemických látek. Každé pesto tady můžete ochutnat a samozřejmě také koupit.

Bylinkový a čajový víkend v teplickém Zahradnictví Dvořák a syn můžete navštívit po oba dny od 8 do 19 hodin. Poradny a ochutnávky se konají vždy od 9 do 18 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru