V kraji onemocněli čtyři lidé neobvyklým typem salmonely. Pátrání zavedlo hygieniky i do rychlého občerstvení
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Ústí nad Labem – Čtyři případy onemocnění v Česku neobvyklým typem salmonely vyšetřují hygienici z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje. Všechna onemocnění se vyskytla v Ústí nad Labem. Hygienici se jimi zabývají od minulého týdne.  

Krajská hygienická stanice to oznámila v přehledu epidemiologické situace v Ústeckém kraji v devatenáctém týdnu letošního roku. Čtveřici onemocnění vyvolala Salmonella hadar. Tento typ salmonely se v České republice podle hygieniků vyskytuje jen zřídka. Bakterie vyvolává průjmové onemocnění.

„Proběhlo intenzívní pátrání po zdroji nákazy a cestě přenosu, včetně kontroly provozovny rychlého občerstvení v Ústí nad Labem a odběru vzorků podezřelých potravin k laboratornímu vyšetření. Výsledky laboratorních expertíz zatím nejsou k dispozici, žádná další onemocnění hlášena nebyla,“ uvedla Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru