Nové značení zvyšuje bezpečnost chodců v této části Bíliny. Obnovují se i přechody ve městě
Značení má pomoci bezpečnosti provozu. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Přecházení silnice v Pražské ulici v Bílině je nyní bezpečnější. Před frekventovaným přechodem, který používají hlavně děti na cestě do školy a domů, přibyla vodorovná značka Pozor děti!

Značení vybízí řidiče k opatrnosti v obou směrech. “V místě navíc správce komunikace obnovil vodorovné značení přechodu pro chodce a také šikmé čáry v blízkosti přechodu, které řidičům zakazují parkování či zastavování vozidel u přechodu, protože tím brání chodcům ve výhledu. Všechna tato opatření měla za cíl zvýšení bezpečnosti všech chodců, ale hlavně dětí, při přecházení vozovky,” vysvětlil vedoucí odboru dopravy Oldřich Jedlička.

Provedení vodorovného značení Pozor děti! bylo hrazeno z rozpočtu odboru dopravy. Obnova přechodu i šikmé čáry byly hrazeny ze strany Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

Obnovené byly také přechody v centru města, nyní se bude v těchto pracech pokračovat i na dalších přechodech ve městě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru