Policie: Zámeček u obory ve Mstišově někdo zapálil úmyslně! Pachatel uniká
Zámeček krátce po ničivém požáru. Foto: archiv / Oldřich Hájek
Teplice

Mstišov - Kriminalisté odložili případ požáru památkově chráněného objektu, ke kterému došlo koncem loňského září ve Mstišově. Celková škoda byla oznamovateli vyčíslena na šest milionů korun, kriminalisté se případem zabývali pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení.

"Z provedeného šetření vyplynulo, že došlo k úmyslnému zapálení objektu pomocí akcelerantu hoření, nicméně vyhodnocením zajištěných důkazů, výslechy svědků a dalšími provedenými úkony se nepodařilo ustanovit totožnost člověka, který požár založil," uvedl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Na opravu historického objektu ve mstišovské oboře, který dlouhá léta sloužil jako restaurace se sálem, byla dokonce vyhlášena sbírka. Podle syna majitelky objektu Jiřího Nováka se od lidí vybralo necelých 20 tisíc. „Rádi bychom s opravami začali už letos v červnu. Projekt i my jsme připraveni,“ uvedl letos v lednu pro náš server Jiří Novák. Čekalo se do teď na závěr vyšetřování policie.

Více o obnově zámečku píšeme v článku Projekt i my jsme připraveni, říká syn majitelky loveckého zámečku ve Mstišově.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru