Bílinští posílí provoz pečovatelské služby dotací z kraje
Město Bílina. Ilustrační foto
Teplice

Bílina – Bílinští letos podpoří poskytování sociálních služeb na území města dotací ve výši téměř 2,3 miliónu korun. Členy zastupitelstva o tom informovala starostka Zuzana Schwarz Bařtipánová na dubnovém zasedání. Přijetí neinvestiční dotace od Ústeckého kraje pro Pečovatelskou službu Bílina, stejně jako uzavření související smlouvy mezi krajem a městem, zastupitelé schválili.

Pečovatelská služba Bílina v Havířské ulici je organizací města. Její terénní pracovníci poskytují služby v domácnostech osob, které mají zdravotní, tělesná, zraková nebo jiná omezení. Pomáhají klientům při zajišťování osobní péče, stravování, ale i s běžným chodem domácnosti. Součástí programu je také usnadnění zapojení klientů do společnosti. Organizace zajišťuje kromě jiného i stálou službu ve dvou objektech.

Zastupitelé po schválení uvedené dotace projednali i několik žádostí na uvolnění financí z rozpočtu města. Souhlasili s vyčleněním peněz na podporu zdravotních a sociálních služeb, konkrétně s částkou 30 tisíc korun, určenou na provoz azylového domu a noclehárny v Důlní ulici. Dalších 35 tisíc korun poputuje ve prospěch centra Rodina v tísni. Vyhověli i žádosti Spolku Šance žít, se sídlem na Mosteckém předměstí, který od města získá 30 tisíc korun na chráněné dílny. Pro společnost Hospic Most schválili zastupitelé uvolnění prostředků ve výši 50 tisíc korun.

Projednaná byla rovněž neinvestiční dotace na zajištění lékařské pohotovostní služby, kterou pro Bílinské poskytuje společnost Hornická nemocnice s poliklinikou v Bílině. Té město na základě smlouvy uvolní 1,66 miliónu korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru