V zahradnictví Dvořák a syn zahájili prodej azalek a rhododendronů
Do zahradnictví přišlo po oba sváteční dny velké množství zájemců. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V Zahradnictví Dvořák a syn v Teplicích připravili pro veřejnost ve dnech 20. a 21. dubna akci s názvem Víkend azalek a rhododendronů. Podle jednoho z majitelů zahradnictví, Stanislava Dvořáka, začaly keře nakvétat už před velikonočním víkendem. V sobotu a v neděli tak tady bylo skutečně co obdivovat.

O tom, že jsou rhododendrony a azalky mezi lidmi stále oblíbenější svědčí i množství návštěvníků, kteří do největšího zahradnictví na Teplicku o prodlouženém víkendu zavítali. U příležitosti akce byl sortiment rozšířený a zájemci tak měli možnost vybírat z velkého množství pestrých barev i různých tvarů květenství.

Například Jitka Lukšíková si přijela do Teplic pro růžový velkokvětý rhododendron. „Muž vytvořil na zahradě jezírko. Chceme tam zasadit rhododendron a sháníme něco v růžové barvě. Už máme tři velké, ale růžový ještě žádný,“ prozradila dlouholetá zahrádkářka z Litvínova. A jak dodala, když to kolem sebe vidí, možná neodjede domů jen s jedním keřem.

2204dvorak2

Z barev azalek a rhododendronů se těžko vybíralo. Foto: Ilona Kaulfuss

Věděli jste, proč se česky nazývá rhododendron pěnišník? V Rusku totiž roste jeden druh, který dostal jméno pijanišník pro svůj med s údajně opojnými účinky. Od toho pak u nás vznikl název pěnišník. V rámci poskytovaného poradenství se návštěvníci také například dozvěděli, že keře prospívají nejlépe v polostínu, potřebují kyselou půdu a do zahrádky, kde není stálý zdroj vody, si je lepší azalku nebo rododendron nepořizovat. Bez pravidelné zálivky se těmto keřům s mělce rostoucími kořeny totiž nedaří.

Na Velikonoční pondělí mají v Zahradnictví Dvořák a syn zavřeno. Od úterý si ale můžete pro některý z krásných azalkových nebo rododendronových keřů přijet i vy. Víkendová akce tady jejich prodej teprve odstartovala.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru