Stánkaři si od příštího roku v Oseku připlatí
Město Osek. Ilustrační foto
Teplice

Osek – Stánkaři a nejspíše i provozovatele atrakcí si budou muset od příštího roku za postavení stánku nebo atrakce na akcích v Oseku připlatit. O návrhu rady na zvýšení poplatku za zábor veřejného prostranství informoval ve středu 17. dubna na jednání zastupitelů osecký starosta Jiří Macháček.

Na základě Obecně závazné vyhlášky město doposud vybíralo 25 korun za metr čtverečný zabraného pozemku na den. Rada navrhla, aby se poplatek zvýšil a současně sjednotil na tisícikoruně za jedno stání a den. Nová vyhláška by ale měla začít platit až od roku 2020, protože na letošek už je podle starosty většina míst pro stánky na akcích nasmlouvaných.

Ze strany zastupitelů vzešel návrh, aby se z vyhlášky vyloučilo historické tržiště v areálu oseckého kláštera a město tak podpořilo výrobce, kteří propagují historická řemesla. Další z příspěvků do diskuse naopak navrhoval rozšíření zvýšení poplatku i pro provozovatele atrakcí s odůvodněním, že za vstupné na jednotlivé atrakce tito provozovatelé vybírají stále vyšší částky.

Podle Jiřího Macháčka je v jiných městech poplatek za zábor obecního pozemku pro stánkaře daleko vyšší. Například v Teplicích, jak uvedl, platí stánkaři 1000 korun jen za metr čtverečný. „My jsme s cenou nehýbali už několik let. Od roku 2011 je stále stejná, “ zdůraznil starosta. Zastupitelé po diskusi návrh na zvýšení poplatku za užívání veřejného prostranství pro stánkaře na 1000 korun a den, od roku 2020, schválili.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru