Policisté rozkryli rozsáhlý systém krádeží svíček z továrny u Mostu! Případ zasahuje i na Teplicko
Policie obvinila čtyři osoby v souvislosti s krádežemi svíček. Ilustrační foto
Teplice

Most - Mostecká policie vyšetřovala rozsáhlý případ hospodářské kriminality v jedné firmě na Mostecku na základě přijatého oznámení v březnu letošního roku. Společnost firmy totiž zaznamenala v letošním roce více reklamací na nedodání zboží dle objednávek.

Kriminalisté, kteří se případem zabývali, nakonec složitý systém organizované skupiny brzy rozpletli. "Vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže 49letého muže z Berounska, z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti ve spolupachatelství 29letého Mostečana a 24letou ženu z Chomutovska a z přečinu krádeže 32letého muže z Bíliny. Čtveřici za ně hrozí až pětiletý trest odnětí svobody a policie ji stíhá na svobodě," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Jak to prováděli?

Policisté v úterý popsali, jak ke krádežím docházelo. Muž z Berounska z jedné přepravní firmy měl jako řidič kamionu vozit svíčky z továrny u Mostu do skladu do Německa. Během přepravy měl od prosince do března v devíti případech v Čechách i Německu zastavit a vyložit část nákladu, kdy využil situace, že v několika případech nebyl náklad zaplombován.

Zboží vyložil a předal 32letému komplici z Bíliny, který na něj čekal na smluvených místech a ten zboží přeložil do vozidla. Komplic byl vlastně prostředníkem, znal řidiče kamionu i dvojici, které svíčky následně vozil do Mostu i jinam a prodával jim je. I on sám lup prodával – nabízel svíčky do obchodů i fyzickým osobám.



Dvojice, 29letý muž z Mostu a 24letá žena z obce na Chomutovsku, zakoupené zboží nabízela přes internet a prodávala je zákazníkům, i když dobře věděla, že věci pocházejí z trestné činnosti.

"Policisté koncem března provedli domovní prohlídku v jednom mosteckém bytě, který obývala mladá dvojice, a v bytě zajistili část zboží, které pocházelo z krádeže. Věci byly nalezeny i v osobním vozidle ženy. Kriminalisté zajistili část věcí i u obviněného z Bíliny, dále v jednom z obchodů na Lounsku i u jednotlivých kupujících. Poškozená společnost utrpěla škodu za 57 870 korun," dodala Ludmila Světláková.

Policisté na případu nadále intenzivně pracují. Nevylučují, že došlo ke krádežím dalšího zboží a škoda bude daleko vyšší.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru