V Hadích lázních se začne do konce května pracovat
Hadí lázně v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Odbor územního plánování a stavebního řádu teplického magistrátu nařídil provedení nutných zabezpečovacích prací na budově Hadích lázní v Šanově. Záchranné práce musí přitom vlastník, kterým je developer Jaroslav Třešňák, zahájit bezodkladně. Nejpozději do 31. května letošního roku. Informovala o tom Radka Senftová z uvedeného odboru.

Teplický magistrát vydal rozhodnutí na základě předložených statických posudků. Technický stav budovy Hadích lázní je už delší dobu velmi špatný a hrozí devastace kulturní památky. Vlastník objektu je z rozhodnutí magistrátu povinen zadat práce odborné firmě. Ta bude postup konzultovat se stavebním úřadem, s památkáři a statikem. Kromě toho musí dbát na to, aby v rámci prací nepoškodila okolní zeleň.

Podle informací Radky Senftové dojde k nahrazení poškozených částí krovu a zacelení trhliny v klenbě. Místa, kde se zdivo vychýlilo, budou rozebraná a dozděná tak, aby odpovídala původní podobě. V průčelí kolonády se zřítila část překladu a bude nutné ji sanovat. Firma přitom musí dodržet přesně stanovenou technologii za použití pálených cihel a provést protikorozní ochranu obnaženého ocelového táhla. Uhnilé stropní trámy kolonády budou podepřené dřevěnými podpěrami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru