Se skoro letním počasím je konec. Teď ho vystřídají ranní mrazíky a sněhánky
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Pondělí 25. března se ponese ve znamení chladnějšího a vlhčího (mrakoplodného) proudění. Důvodem jest jednak zanikající tlaková níže nad jižní Skandinávií, především ale tlaková výše se středem nad Britskými ostrovy. Noc a do značné míry téže ráno nabídne jasnou až skoro jasnou oblohu, posléze si však nebe podmaní oblaka. Krušné hory se mohou těšit na sněhové vločky, jinak půjde o dešťové kapky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C, ráno v minimu kolem 4 až 0 °C.

Úterý 26. března přinese prakticky to samé, co pondělní den. Hlavní slovo bude mít nadále přední strana oblasti vyššího tlaku vzduchu s centrem nad Britskými ostrovy. To znamená pokračující příliv relativně chladného a vlhkého vzduchu ze Severního moře. Po většinu úterka lze proto počítat s oblačnem až zataženem, pouze v nočním a ranním čase až polojasno, případně skoro jasno. Srážek poskrovnu, spíše žádné, přesto na horách sněhánky možné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C, ráno v minimu kolem 2 až -2 °C.

Ve středu 27. března repete pondělního a úterního počasového scénáře, takže opět nenásilný severozápadní vítr. Oblačnost proměnlivější, v průměru polojasno až oblačno bez toho, aby se mraky vyprazdňovaly. I když tedy v horské oblasti našeho regionu se přeci jen decentní přeháňka vyskytnout může. Zpočátku ještě sněhová, později, kvůli oteplování ve vyšších vrstvách atmosféry, dešťová. Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 10 °C, ráno v minimu kolem bodu mrazu.

Ve čtvrtek 28. března se srdce zmiňované „britské“ anticyklóny nejspíše začne stěhovat do středoevropského vzdušného prostoru, avšak na pořadu dne ještě bude dozvuk severozápadního proudění.

Sečteno a podtrženo: obloha spíše bílošedá než modrá, ojediněle přeháňky (ve všech nadmořských výškách dešťové) a k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 13 °C. Ráno pak v minimu kolem 5 až 1 °C. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru