Duchcovská poliklinika jde znovu do prodeje
Na radnici v Duchcově jednali ve čtvrtek zastupitelé i o bývalé poliklinice. Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Na čtvrtečním jednání zastupitelů v Duchcově byl mimo jiné projednáván návrh na prodej bývalé polikliniky v Nádražní ulici. Areál, který zhruba před deseti lety získali Duchcovští od státu za symbolickou cenu, je nabízen k prodeji už poněkolikáté. Naposledy vloni v červnu, kdy město za objekt požadovalo minimálně 6 miliónů korun, což byla v té době jeho odhadní cena.

Zastupitelka Jitka Bártová k předloženému materiálu otevřela diskusi. Upozornila zastupitele na možnost různého výkladu definice, která je zakotvena do podmínek prodeje. „Nevím, co si mám představit pod pojmem sociální, zdravotní služby.“ Podle Bártové si lze uvedenou definici vyložit různě. Třeba sociálním bydlením, startovacími byty, ubytováním pro lidi s nejrůznějšími problémy a podobně.

Místostarosta Stanislav Strohmeier namítl, že je míněn například stacionář, domov důchodců, startovací byty pro mladé a podobně. Zastupitelka Bártová přesto trvala na tom, že z uvedené definice nic takového striktně nevyplývá a je možný různý výklad. V důsledku pak může podle Bártové dojít k tomu, že se do objektu nastěhují lidé, kteří místním udělají ze života peklo. Předseda finančního výboru Vladimír Šimek argumentoval, že zájemce o koupi polikliniky musí městu tak jako tak předložit návrh, jak hodlá s objektem naložit. Město má tedy podle Šimka možnost se na základě jeho návrhu rozhodnout, zda zájemci objekt prodá, či nikoliv.

Jitka Bártová ale vyjádřila obavy, že může dojít k upozadění zájmů města, pokud přijde někdo s velmi lukrativní nabídkou. „Na základě mé zkušenosti, podle toho, jak se tu často máchá pojmem řádný hospodář, mám obavy, že někdo přijde s výhodnou nabídkou a objekt se mu prodá, aniž by se důkladně zvážil možný dopad předloženého záměru.“

Mezi zastupiteli došlo ke krátké diskusi. Objevily se například obavy, že se město odmítnutím prodeje zájemci může dostat do problémů. Odmítnutý kupec by mohl po městě požadovat úhradu vzniklých nákladů. Zastupitel Jaroslav Drbohlav proto navrhl, aby do podmínek prodeje přibyl bod, kterým si město vyhrazuje právo kupní smlouvu neuzavřít.

Zastupitelé návrh na prodej duchcovské polikliniky, předložený radou města a doplněný o bod navržený zastupitelem Drbohlavem, nakonec schválili. Záměr o prodeji bude vyvěšen na úřední desce. Termín příjmu přihlášek byl stanoven do 30. června letošního roku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru