Dubští se otevření kluziště pod širým nebem nemohou dočkat
Ledová plocha v Dubí. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – V pátek 25. ledna se malí i velcí konečně dočkají zprovoznění ledové plochy v bystřickém areálu ve Sportovní ulici, na Rudolfce. „V pátek se tu začne bruslit stoprocentně. Možná už ve čtvrtek, ale to nemůžu dnes ještě slíbit,“ řekl v úterý k našemu dotazu Roman Hruška z SK Dubí. Zájem Dubských o bruslení je velký. Potvrdila to řada dotazů na termín otevření kluziště, které se objevily na sociálních sítích.

Plocha, na které nadšenci z dubského sportovního klubu už šestým rokem kluziště připravují, patří městu Dubí. To ji sportovcům bezúplatně zapůjčuje. „Vstup je tady zdarma, ale na vlastní nebezpečí,“ upozorňuje Roman Hruška. „Není tady žádný dozor, proto se vstupné nevybírá.“ Členové SK Dubí plochu zaledují a udržují bez nároků na odměnu.

„Kluziště funguje od východu slunka, jak kdo přijde. Končíme cca v 19.30 hod., protože je plocha osvětlená, tak aby v pozdějších hodinách světlo nerušilo místní. Po skončení bruslení musíme pokaždé plochu znovu ledovat a celou upravit,“ vysvětluje Hruška. „Někdy je zima přívětivá a kluziště pár týdnů vydrží. Někdy je naopak na mrazy skoupá, a to pak led začíná tát.“

Kluziště často využívají děti z místní mateřské školy, žáci základky v rámci tělesné výchovy, lidé z obce a přijíždějí sem i zájemci o bruslení ze vzdálenějšího okolí. K dispozici jsou tady toalety, prostor pro převlečení a dokonce občerstvení. „Nejde o komerční záležitost. Začali jsme to dělat hlavně pro místní děti, ale bylo nám jasné, že kluziště budou využívat všichni,“ uzavírá Roman Hruška.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru