Holky z porcelánky v Dubí nafotily kalendář
Křest kalendáře. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – V letošním roce oslaví akciová společnost Český porcelán v Dubí 155 let výroby porcelánu. Zakulacené výročí dalo vzniknout nápadu pojmout letošní firemní kalendář netradičním způsobem. Už název, který evokuje jeden z českých kultovních filmů, Holky z Českého porcelánu, je vcelku přímočarý.

„Napadlo mě, že pro tento jubilejní rok nebudeme objednávat modelky, ale vybereme z žen, které pracují přímo u nás,“ řekl na křtu kalendáře ve čtvrtek 10. ledna generální ředitel společnosti Vladimír Feix. Dodal, že v rámci výběru vhodných adeptek byl vytvořen pánský klub. „To bylo hrozné. Některá oddělení chtěla dokonce hlasovat, kdo v tom klubu bude,“ popisoval s nadsázkou atmosféru příprav Feix. Nakonec, jak dodal, přenesl odpovědnost na vedoucí propagace Petru Klázrovou a byl konečně klid.

Křtu kalendáře v Domě porcelánu s modrou krví se ve čtvrtek zúčastnilo i dvanáct hlavních aktérek. Jak uvedla Klázrová, z běžných žen z provozu se na dva dny staly modelky. Do projektu byla zapojena reklamní společnost Alwac, vizážistka, kadeřnice a fotograf. „Chtěli jsme, aby kalendář nesl nějaké poselství, nepůsobil lacině a aby každý měsíc měl v sobě zakomponován nějaký příběh,“ popsala myšlenkovou osu kalendáře Klázrová.

Podle ní je cibulák možné dostat do jakékoliv situace a z toho organizační tým při vytváření příběhu pro každý měsíc vycházel. A tak modelky dostaly pracovní označení jako Myčka, Postel, Vánoce, Nočník, Kuchyň, Svatba, Velikonoce a podobně. Přestože se v rolích modelek ocitly holky z provozu poprvé a vytvořit projekt za 48 hodin bylo pro všechny zúčastněné náročné, podle aktérek samotných, by si tuhle práci všechny rády znovu zopakovaly.

1501kalendar2

Křest kalendáře. Foto: Ilona Kaulfuss

Příprava kalendáře dávala všem pořádně zabrat. Podle Petry Klázrové není jednoduché se před fotoaparát vůbec postavit. „Zmínit musím například paní postel, kdy jsem si myslela, že to bude během chvilky hotové, ale tuhle fotografii jsme dělali hodinu.“ Při vytváření příběhu o svatbě zase malý chlapec Vilík roztrhal svého zlatého motýlka, lehl si do postele a už s ním nikdo nehnul. Další příběh narušovalo tetování na nožce modelky. To bylo sice vyretušované, ale zůstalo v odrazu skla… „U každého projektu je důležité, jací lidé se nad jeho realizací sejdou. A v tomto směru, jsme měli štěstí,“ uzavřela Klázrová.

Čtvrteční akce se zúčastnil i starosta Dubí Petr Pípal, který poděkoval vedení společnosti za trvale dobrou spolupráci. Přiznal, že doma mají také cibulákový servis. „Jeden z talířů má ale trochu vypouklé dno a na stole se protáčí. Věřte mi nebo ne, ale pokaždé ho dostanu já,“ postěžoval si Pípal.

Kalendář, který byl vydán v nákladu 1000 výtisků, zaznamenal velký úspěch a měl by být k vidění i v OC Galerie v Teplicích. Už v den křtu, ve čtvrtek 10. ledna, byl z 80 % rozprodaný. Vladimír Feix ho pokřtil tradičně šampaňským a křest uzavřel slovy: „Tak vidíte, takový blbý nápad a jak nakonec dobře dopadl.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru