Aktuální výstraha! Přes noc napadne až 20 centimetrů sněhu, v nižších polohách bude náledí
Město Meziboří na Litvínovsku, aktuální situace z úterního odpoledne. Leží ve výšce od 500 metrů. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Krušné hory – Pět až patnáct centimetrů napadne do středečního rána v polohách nad pět set metrů nad mořem. Varují před tím meteorologové, kteří vydali výstražnou informaci. No horách napadne místy během noci až 20 centimetrů sněhu.

A sněhová nadílka není vše. V nižších a středních polohách se bude od úterního večera do středečního rána místy tvořit náledí nebo zmrazky. Jejich tvorba se očekává i v dalších dnech.

Sněhové srážky budou intenzivnější na Českomoravské vrchovině a na horách na severozápadě, severu a severovýchodě ČR.

A co meteorologové dodávají k nastávající situaci? Čekejte komplikace při chůzi, v dopravě, energetice, zásobování apod. V případě mokrého sněhu možné škody na stromech a lesním porostu. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nutné je nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách dodržujte pokyny Horské služby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru