Lidé v AGC vybrali přes 150 tisíc korun na těžce nemocného syna kolegy
Zleva: Tomáš Brokeš, Stanislav Pařízek a Luděk Steklý. Foto: AGC
Teplice

Teplice/Chudeřice – Více než 150 tisíc korun vybrali mezi sebou zaměstnanci společnosti AGC na těžce nemocného syna svého kolegy. Malý Adámek je na čekací listině na dvojitou transplantaci – srdce a plic. Peníze budou sloužit pro nákup a instalaci klimatizace s čističem vzduchu po celém bytě, jejíž pořizovací cena začíná na 100 tisíci korunách. Na sbírce pro Adámka, kterému je nyní 11 let, se podíleli zaměstnanci AGC Automotive Czech v Chudeřicích, ale také sesterské firmy AGC Flat Glass Czech v Teplicích.

„Je to skvělá zpráva pro Adámka i jeho rodiče, že se podařilo během měsíce nashromáždit mezi lidmi v AGC tolik finančních prostředků. Je to ale i úžasný pocit z toho, že jsme ukázali sami sobě, jak solidární umíme být a jak rychle a na jaké úrovni umíme pomoci. Věřím, že vybrané prostředky pomohou Adámkovi ke kvalitnějšímu životu. Jsem také hrdý na všechny naše zaměstnance i zaměstnance sesterské firmy v Teplicích, kteří se do sbírky zapojili. Je vidět, že umíme být skutečně jeden tým," sděluje personální ředitel AGC Automotive Czech Tomáš Brokeš.

„Všem, kteří se podíleli na sbírce pro Adámka moc a moc děkuji. Umožní nám realizovat část našich plánů pro Adámka tak, aby mohl lépe snášet svoji těžkou nemoc. Jsem velice vděčný AGC Automotive Czech za zorganizování sbírky," říká Stanislav Pařízek, otec malého Adámka.

Malý Adámek se narodil jako zdravé dítě, ale již jako velmi malému mu lékaři zjistili závažnou poruchu v části srdce. Proto podstoupil operaci srdce. Při kontrolách mu ale lékaři zjistili mnohem závažnější problém, plicní hypertenzi. Dlouhodobě vysoký tlak v plicních cévách neúměrně zatěžuje srdce a do těla také proudí méně a málo okysličené krve. U Adámka se tento stav v průběhu let zhoršoval, proto se ho lékaři rozhodli zařadit na čekací listinu pro transplantaci srdce a plic. Ta by ho měla čekat v brzké době. Proto je třeba upravit domácí prostředí jeho zdravotnímu stavu a vybavit domácnost klimatizací a čističem vzduchu.

„Částku přes 100 tisíc korun by rodina Adámka dávala dost obtížně dohromady, proto nás napadlo zkusit oslovit kolegy v práci a uspořádat s pomocí portálu darujme.cz oficiální sbírku. To se povedlo a jsem za to velmi rád,“ doplnil Tomáš Brokeš.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2400 lidí. Firma se snaží dlouhodobě podporovat své zaměstnance nad rámec zákona i region, ve kterém působí. Provozuje například HELP linku, která pomáhá zaměstnancům firmy s obtížnými situacemi i v soukromém životě. Projekt získal již několik ocenění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru