OBRAZEM: Podívejte, jakou nádheru otevřeli v Teplicích. Stála čtvrt miliardy!
Thermalium v Teplicích. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Teplice - Nový léčebný a relaxační komplex nazvaný Thermalium, který najdete v Lázeňském domě Beethoven v Teplicích, slavnostně uvedly do provozu v úterý dopoledne Lázně Teplice v Čechách.

Komplex zasvěcený termálním pramenům představuje největší investici v moderních dějinách Lázní Teplice v Čechách a zároveň významný milník v měřítku českého lázeňství. Náklady na výstavbu Thermalia činily 250 milionů korun. Vzniklo sto masážních a rehabilitačních prvků, sauny, solná jeskyně či 450 metrů čtverečných vodní plochy léčivého Pravřídla. Teplota termálního pramene v hlavní lázni je 35 stupňů Celsia. Na střeše budovy vznikl relaxační prostor se zajímavým výhledem na město.

Architektem projektu je  teplický architekt Petr Sedláček: „Therma v nerezové vaně, pilíře ve vodě, kamenný obklad, bílé stěny, přísně neutrální barvy. Vše je podřízeno léčivému živlu. Vodní plocha ovládá celý sál. Denní světlo proniká do lázně pouze několika kulatými otvory ve stropě… voda svítí zevnitř,“ popisuje architekt unikání koncept velké a malé lázně.

Symbolem Thermalia je všudypřítomná hlava lvice - podle původního chrliče teplických pramenů zhotoveného už v roce 1583. Thermalium je určené lázeňským hostům, ale je přístupné i veřejnosti.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru