Šest Čechů z Ústeckého kraje bylo zotročeno ve Velké Británii! K práci je nutili i víc než 10 hodin každý den
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Most, Praha - Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu se minulý týden podíleli na dalším objasnění „moderního otroctví“ ve Velké Británii.

Předchozí spolupráce s policisty z Greater Manchester Police v rámci případu BRIDGE přispěla k obvinění čtyř mužů původem z Asie, kteří se měli dopouštět „moderního otroctví“ v britském Manchesteru. "Šest Čechů z Mostecka mělo vykonávat různé práce, především na mycích linkách. K práci, kterou denně vykonávali více než 10 hodin, měli být nuceni i fyzickým násilím. Poškození nedisponovali pracovním povolením a od obviněných nedostávali za odvedenou činnost téměř žádné peníze. Kromě šesti Čechů měli být stejným způsobem „zotročeni“ i dva Litevci, jeden Slovák a jeden Španěl," uvedl Jaroslav Ibehej z Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ).

Kriminalisté odboru obchodu s lidmi a nelegální migrace NCOZ se přímo v Manchesteru podíleli na samotném zásahu a následně pracovali s českými občany při jejich identifikaci jako obětí obchodování s lidmi, odbourání jazykové bariéry a zajištění bezproblémové komunikace s manchesterskou policií. Náklady spojené s vysláním policistů a informační podporu celé akce zajišťoval EUROPOL. "K věci můžeme dodat, že dva občané ČR již byli dopraveni zpět do vlasti," dodal Jaroslav Ibehej.

Místo, kde měli Češi podle britského tisku otročit

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru