V teplické nemocnici představili nový pokoj pro pacientky v těžké životní situaci
Krajská zdravotní představila v teplické nemocnici nový pokoj paliativní péče. Foto: KZ
Teplice

Teplice - Komfortnější pokoj pacientkám v těžké životní situaci nově nabídne Gynekologicko-porodnické oddělení Krajské zdravotní - Nemocnice Teplice. Na lůžkové stanici za podpory Nadačního fondu Evy Matějkové (NFEM) byl vybudován pokoj paliativní péče, který nabízí větší soukromí, možnost celodenního pobytu rodinného příslušníka, a to i s možností přespání.

MUDr. Lukáš Pondělíček, primář Gynekologicko-porodnického oddělení Krajské zdravotní - Nemocnice Teplice poděkoval za příspěvek od NFEM a uvedl, že pokoj bude hlavně určen pacientkám, které postihne perinatální ztráta ve druhém a třetím trimestru těhotenství. "Jedná se o indukované potraty kvůli vrozeným vadám plodu, samovolné potraty ve vyšším stadiu těhotenství a samozřejmě nejnáročnější z perinatálních ztrát, kterým je porod mrtvého plodu. Chtěli jsme, aby zde žena měla soukromí a možnost přítomnosti partnera, což pomůže v této těžké situaci," vysvětlil při návštěvě zástupců NFEM v teplické nemocnici 5. listopadu 2018 MUDr. Lukáš Pondělíček.

Hlavní sestra Nemocnice Teplice Mgr. Kateřina Vágnerová doplnila, že pokoje paliativní péče se od standardních odlišují hlavně zajištěním absolutního soukromí, příjemným prostředím s možností využití dobrovolnické i kaplanské služby. "Pobyt na pokoji paliativní péče je zcela bezplatný," dodala Mgr. Kateřina Vágnerová.

"Jsme rádi za jakoukoliv podporu. Není to jen otázka absolutní částky, ale že někdo má zájem s námi takto spolupracovat. A to má význam," zdůraznil na adresu donátora MUDr. Tomáš Hrubý, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní - Nemocnice Teplice.

Ing. Josef Matějka, předseda správní rady NFEM do teplické nemocnice zavítal společně s členkou správní rady NFEM Mgr. Petrou Čopovou. "Je jasné, že zařízení, kterému jsme finance dali, je krásně a smysluplně zužitkovalo. Náš nadační fond nedává peníze tak, že je to jen jednou a tím vše končí. Dokladem toho - přímo v Krajské zdravotní - je ústecký mobilní hospic, jemuž přispíváme každý rok," uvedl Ing. Josef Matějka.

Nadační fond Evy Matějkové, jenž na vybudování pokoje věnoval finanční částku ve výši 50 tisíc Kč, v teplické nemocnici již v roce 2016 přispěl 30 tisíc Kč na vybavení paliativního pokoje na II. interním oddělení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru